A cselekvő humanizmus – tízéves az egri Rotary

Tíz év alatt több mint 12 millió forint értékben támogatta a Rotary Club Eger a rászorulókat. Most a tízéves munkájuk eredményét mutatták be a Rotary-napon.

Ez az első Rotary-nap, ilyen néven nem tartottak még rendezvényt – mondta a megnyitón dr. Herczeg László, a Roraty Club Eger elnöke. Világelnökük hívta fel arra a figyelmet: lépjenek ki a nagyközönség elé, mutassák meg, miről szól a Rotary, mit jelent a cselekvő humanizmus. Az egri Rotary tíz éve alakult. Ez alatt az idő alatt több mint 12 millió forint értékben támogattak rászorulókat.
A Rotary Club Eger többek között segítette fiatalok nyelvtanulását, nyelvvizsgáját, rendszeresen támogatják az értelmi fogyatékossággal élők táborozását, legutóbb a Gyermekvédelmi Központ Befogadó Otthonának adományoztak technikai eszközöket. Habis László polgármester fontosnak tartja azt, hogy a Rotary tagjai tevékenyen, személyes közreműködéssel segítenek a rászorultakon.
Cserediákprogramjukban évente több mint félszázan tölthetnek külföldön egy iskolai évet. Meron New York államból érkezett, majdnem egy évet él Magyarországon.
– Mindenki kedves, szeretettel fogad, mosolyog rám. A világ egyik legcsodálatosabb dolgának tartom ezt a diákcsere programot, mert így mindenki megismerheti a világot – mondja
Meron Getahun.
A Rotary-napra meghívták az eddigi támogatottakat, és mindenkit, aki kíváncsi a munkájukra.  Úgynevezett érzékenyítő programok is voltak, például a vakok és gyengénlátók életével is meg lehetett ismerkedni. Beszámoltak a cserediákprogramról, volt kultúrsarok, véradás, elsősegélynyújtás, meg lehetett ismerkedni terítési praktikákkal, közben a színpadon folyamatosan váltották egymást a fellépők.