8. választókerület


8. v.k. Prokaj László Egerért Most Egyesület

A közbiztonság növelésére, elhanyagolt parkolók állapotának javítására, autós közlekedés javítására, illetve a zöldfelületeken felhalmozódott hulladék hatékonyabb elszállítására fektetné a hangsúlyt, derült ki az egyesület közleményéből. Úgy látja: A lakóövezetek járdáinak, útjainak és kocsibeállóinak régebbi szakaszai olyan állapotban vannak, hogy már nem tudják kiszolgálni a 2024-ben tapasztalható forgalmat. Becslése szerint nagyságrendileg 300 új parkoló létesítésére van szüksége a körzetnek. Mint írják ennek feltétele – hogy elkötelezett és konszenzusos döntés szülessen végre a város tisztaságának témakörében.


8. v.k. Mirkóczki Zita független

Tovább dolgozna a felsővárosiakért a közgyűlésben Mirkóczki Zita, aki – mint bemutatkozójából kiderül – 10 éve képviseli a 10-es körzetet, ami most a 8-as számot viseli majd. 30 éve vezeti a Pódium Tánc- és Balettiskolát, mely számos hazai és nemzetközi elismerést szerzett Egernek. Mint írja: Csapatjátékosként, közösségi emberként kudarcként élte meg a 2019. októberétől bekövetkezett változásokat. Úgy érzi, szemléletváltásra van szükség, melynek célja egy élhetőbb város, ahol a valódi problémákra megoldásokat találnak a közös ügyekről normálisan beszélnek, Eger jövőjét pedig egy érzékenyebb, emberközpontúbb városvezetésben látja, ahol a felelősök nem egymásra mutogatnak, hanem teszik a dolgukat.


8. v.k. Molnár Tibor FIDESZ-KDNP

A Felsőváros keleti felének képviseletéért méretteti meg magát Molnár Tibor a nagyobbik kormánypárt színeiben. Mint írja, szívügye a városrész, hiszen itt van az otthona. Nap mint nap látja azokat a problémákat, amelyekkel a felsővárosiak szembesülnek. Vallja: Az itt élők is megérdemelik, hogy tiszta és rendezett környezetben éljenek. Véleménye szerint, jó minőségű utak és járdák kellenek, térfigyelő kamerarendszer, megfelelő közvilágítás, s a régóta hányatott sorsú kispiacnak is vissza kell nyernie valódi funkcióját. A szemét- és fűtengert meg kell szüntetni, egyiknek sincs helye a városban, így a Cseboxban sem – mondja.