2. választókerület


2. v.k. Dr. Rák Sándorné FIDESZ-KDNP

Dr. Rák Sándornét indítja a 2. számú választókerületben képviselőnek a Fidesz. Mint írják keresztény, polgári értékrendet valló, több diplomás, nyugdíjas középiskolai tanár. Aktív, igazi közösségi ember, dinamikus személyiség. Ezer szállal kötődik a Lajosvároshoz, 1979-től az egykori 7-es számú általános iskolában, majd a 8-as iskolában volt pedagógus. Kitérnek arra is, hogy tagja a Gárdonyi Géza Irodalmi Körnek, illetve az Egri Tanító- és Tanárképzős Öregdiákok Baráti körének, ismertebb nevén a PREPA-nak. Tanítványai szerint mindig végtelen szeretettel és odafigyeléssel oktatta, nevelte a jövő generációját.


2. v.k. Ádám Anett Egerért Most Egyesület

Ádám Anett a 2. számú választókörzetben méretteti meg magát. Egerben született és él most is. Bemutatkozójából kiderül, hogy ő az Egri Magánszálláshelyek Egyesületének alelnöke, aki célként fogalmazta meg, hogy Eger egyik legszebb kerületét még élhetőbbé, színesebbé varázsolja összgenerációs közösségi terek létrehozásával. Megemlítette még az utak állapotának javítását, emellett támogatását ajánlotta azoknak az aktív lakóközösségeknek, akik elhanyagolt közterületeket ápolnak. Úgy látja a körzetben fiatalos, lendületes vezetéssel, valamint civilek bevonásával lehet eredményeket elérni.


2. v.k. Lájer Krisztián független

Lájer Krisztián függetlenként indul Észak-Lajosváros képviseletéért. Mint írja, tőzsgyökeres egri fiatal, aki hisz abban, hogy az állandó mocskolódás, sárdobálás helyett tisztességes és becsületes munkára van szükség. Megválasztása esetén azon dolgozik majd, hogy helyreállítsa a városrész közbiztonságát, korszerűsítse a közvilágítást. Úgy látja a hétköznapi komfortérzetet befolyásoló problémák megoldása, a járdák és útszakaszok helyreállítása nem várhat tovább, és egy valódi körzetbéli közösségi tér, egy kutyafuttató kialakítása is szükség van itt.


2. v.k. Bognár Ignác Mi Hazánk Mozgalom

Bognár Ignácot jelöli a Mi Hazánk Mozgalom a 2 – es választókerület képviselőjének. Több évtizede Egerben él feleségével 3 gyermekük és 3 unokájuk van. Életútjából kiderül, hogy a MIÉP-től a Mi Hazánkig vallja és képviseli a nemzeti radikális értékrendet, akárcsak azt, hogy egy körzetért nem lehet dolgozni a közgyűlésben, az egész városért kell! Mindig az igazat!Ennek jegyében volt képviselő 2010-2019 között,2020-ban pedig fertálymesternek választották. Mint írja: ,,Egernek rám van szüksége!”