Négy nap alatt 40 ezren az egri bor ünnepén

Jó visszajelzéseket kapott a hegyközség a Bikavérünnep újdonságairól; leginkább a wifi és a megújult arculat tetszett az ünnepre kilátogatóknak – mondja Tarsoly József hegybíró. Idén – a pénteki eső ellenére is – megközelítette a látogatószám a rekordnak számító negyvenezret.

Eltűntek a sátrak, és színpad épült az érsekkerti tó partján. Más program kezdődik. Tarsoly József hegybíró azt nézi és fotózza, milyen állapotban adják át az Érsekkertet a Bikavérünnep után.
Minden évben figyelnek a felmerülő igényekre, de a szakmai minőségből nem engednek – mondja a hegybíró. Idén az időjárás sem tudta a látogatók kedvét szegni, a pénteki eső ellenére alig ezer fővel maradt el a Bikavérünnep látogatottsága a tavalyi rekordtól, 39-40 ezren mentek ki az Érsekkertbe a négy nap alatt. Szombaton abszolút rekord született, a kiállítók visszajelzése alapján azt mondta: a forgalommal nem volt probléma.
Tarsoly szerint jól fogadta a közönség az újításokat, leginkább az új arculat, a honlap és a wifi tetszett. A szombati extrém magas látogatószám a hegybíró szerint azt mutatja: az Érsekkert eddig használt területe is kicsi, át kell gondolni, hogyan lehetne bővíteni.