Bikavérünnep – bor, zene, ételek az Érsekkertben

Harminchat borászat és tizenkilenc étterem felel a gasztornómiai élményért a felnőtté vált bikavérünnepen. A bikavér mellett évek óta meghívott vendégek a rozék és az Egri Csillag. Idén is két színpad lesz, és nem marad el szombaton a traktoros gyorsulási és szépségverseny sem. Újdonság, hogy idén lesz wifi a fesztivál egész területén, viszont a 17 év alatt megszokott bor- és ételérmék eltűnnek, a sátraknál kell az ételért és a borért fizetni. A Tv Eger pénteken öt órától élő adással jelentkezik a Bikavérünnepről.

Már délután álltak a sátrak, de még folyik a munka: igazítják a molinókat, hordják ki a borokat.
Tizennyolcadik éve rendezi meg az Egri Hegyközség a bikavérünnepet. A fesztiválon a borvidék minden jeles borásza, borászata ott lesz. Összesen 118-féle egri bort lehet kóstolni a négy nap alatt. Az éttermek olyan ételeket kínálnak, amelyeket kimondottan a borokhoz álmodtak meg. A bikavérünnep ételeit mesterszakácsok zsűrizik.
Nagykorúvá vált a rendezvény, vagyis éretté – mondja Tarsoly József. Úgy látja: kellő szakmai tapasztalattal tudnak ennyiféle ételt és bort megmutatni.
Két színpad lesz idén is, fellép többek között a Mystery Gang, a Hungariddim és a Kerekes Band. A zenepavilonnál, az Egri Csillag Színpadon dj-k, vendégeik és különböző formációk a nagyszínpadtól eltérő zenéket játszanak. A XXVI. Agria Nemzetközi Folkhétvége számos programjának is az Egri Bikavér Ünnep ad otthont.
Szombaton a Gárdonyi Géza Színház előtt újra felbőgnek a motorok: itt tartják az egri borászok traktoros gyorsulási és szépségversenyét. A pénteki napon élő közvetítéssel jelentkezik az Egri Bikavér Ünnep helyszínére kitelepülő TV Eger is.