Szalóczi Gézai reagálása Kövér László szavaira

Orbán 2010 novemberében , a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott nyilatkozatában a Bajnai-kormány válságkezelő intézkedéseit így jellemezte: Ezek a lépések összességében többet tesznek ki, mint amire bármely más európai ország vállalkozott – mégpedig sztrájkok és tiltakozások nélkül. Tulajdonképpen ezért kijárna, hogy a külföld kalapot emeljen.

Ehhez képest Kövér László fideszes többségű törvényhozása, és Orbán Viktor kormánya a négy évi ámokfutást követően most egy lerabolt, erkölcsileg szétzüllesztett, kilátástalan jövő elé néző országot állít választás elé, egy olyan választás elé, melybe a kormányzó többség ezer módon kódolta bele a csalás lehetőségét. Ma 3000 milliárd forinttal magasabb az államadósság, mint kormányváltáskor, ugyanekkora összeg a magán-nyugdíjpénztárak elkobzott, és elköltött vagyona, és a paksi erőmű bővítésére felveendő kölcsön is. Orbán kormánya tehát 3×3000 milliárd forint terhet rakott az ország, és a jövő generációnak nyakába.
Kövér úr az egri városi tévének adott tegnapi nyilatkozatában alábecsülte a létrejött új munkahelyek számát – 250.000 helyett ez a szám közelíti a 400.000 főt: megközelítőleg ennyien menekültek el az országból, megélhetést keresve, és munkát találva az Unió országaiban.
Kövér László program nélküli pártjával szemben a Kormányváltók Szövetsége valódi, kiszámolt, és pénzügyileg alátámasztott programmal rendelkezik az ország konszolidálására és felemelésére – áll Szalóczi Géza közleményében.