Bodnár Pál: Valódi munkahelyeket kell teremteni!

A sokadik felesleges, értelmetlen beruházás – így jellemezte a felnémet és Felsőtárkány közötti Agria Vállalkozói Parkot Bodnár Pál, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja képviselőjelöltje. Valódi munkahelyeket kellene teremteni és támogatni – mondják a szocdemek –, így megállítani a fiatalok külföldre vándorlását. A jelenlegi helyzet ellen tiltakoznak a szocdemek.

Tartottak már sajtótájékoztatót a Maklár és Füzesabony közötti útnál, a parkolóháznál, a kórháznál. Mindegyik beruházást értelmetlennek tartja a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja. Bodnár Pál képviselőjelölt úgy fogalmazott: van egy út, amely nem vezet sehova, egy parkolóház, ami üresen áll, a kórházban pedig nem kezdődött el a felújítás. Az ipari parkkal az a problémájuk, hogy szintén üres, nem szolgálja a kis- és középvállalkozásokat.
Az Agria Vállalkozói Park kialakítása 446 millióba került. A képviselőjelölt úgy számol, az üresen álló ipari park hitelének kamatai és a fenntartás költségei elérhetik évente a 20 millió forintot. Bodnár Pál azt sem érti: a parkolóház építéséhez a területet 7000 forintos négyzetméterenkénti áron adták el, itt, az ipari parkban pedig több mint hétezerbe csak a közművesítés került. Valódi munkahelyeket kellene teremteni, megállítani a fiatalok külföldre vándorlását – mondják. A jelenlegi helyzet ellen tiltakoznak a szocdemek.