Közmunka Egerben

Megalázó, kilátástalan a közmunkások helyzete – állítja Szalóczi Géza, a DK, az Együtt és az MSZP egri polgármesterjelöltje. Mint mondta, ez a foglalkoztatási forma gyakorlatilag rabszolgatartás.

Mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, de kérdéses, hogy dr. Kovács Luca egri jegyző családi házában dolgoztak-e márciusban közmunkások, közpénzből – jelentette ki Szalóczi Géza polgármesterjelölt. Hozzátette, a közmunka rendszere rabszolgatartás, amelyről a Fidesz és a Jobbik vitatkozik. Szalóczi szerint át kell alakítani a munkavállalás feltételeit, munkát kell biztosítani az alacsonyan képzetteknek is.
A polgármesterjelölt kiemelte, nyilvánosságra kell hozni az önkormányzati alvállalkozói szerződéseket, a közmunka kizsákmányoló, sanyargató rendszerének buknia kell.

Helyesbítés
Szalóczi Géza sajtótájékoztatójáról szóló tudósításunk az MSZP, az Együtt és a DK polgármesterjelöltje szerint félreérhető volt. Közleménye szerint tény, hogy közmunkások dolgoztak dr. Kovács Luca egri jegyző házánál, ez nem kérdéses, mint ahogy a Híradásban elhangzott.
A két kifejezés között óriási különbség van – áll Szalóczi Géza közleményében.