Képeslapok és fotók Egerről

Majdnem napra pontosan nyolc évvel ezelőtt, 2005 karácsonyán mutatták be azt a könyvet, ami Egert a régi , 1945 előtt megjelent képeslapokon keresztül mutatta be. Tóth László, egri képeslapgyűjtő Molnár István Géza fotográfussal közösen most újabb könyvet jelentetett meg, ami a 20. századi Egert mutatja be a 60-as évek közepéig képeslapok, azt követően pedig fotók segítségével.

A most megjelent „Képeslapok és fotók a 20. századi Egerről” című könyv bemutatóján szűknek bizonyult a könyvtár központi olvasóterme. Tóth László, egri képeslapgyűjtő előző könyve 1945-ig mutatta be a várost a korabeli képeslapokon keresztül. A most kiadott könyv több szempontból is újabb, bővített változatnak tekinthető.
A kiadvány abban is különleges, hogy a hatvanas évekig kizárólag képeslapok, utána viszont fotók segítségével tehetünk képzeletbeli sétákat Egerben. A társszerző, Molnár István Géza fotográfus kiemelte, a képeslapok a szépséget mutatják be, a fotók viszont a mindennapokba engednek bepillantást. A fotóson múlik, mit lát és mit láttat. Sok olyan épület és utcarészlet visszaköszön a képekről, ami ma már csak emlék. Ami nincs meg fotón, jó esetben megvan képeslapon.
Tóth László Egert bemutató képeslapgyűjteménye ma közel 2000 darabot számlál. A két eddig megjelent könyvben 450 látható ezekből.