Műjégpálya: túl az 5000. látogatón

Alig egy hónapja nyitották meg a városi műjégpályát, de már túl vannak az 5000. látogatón. Az eddigi tapasztalatokról, a gyereknek kiírt rajzpályázatról az üzemeltető és a város képviselői számoltak be.

Közel egy hónappal korábban, november 22-én nyitották meg idén a városi műjégpályát. Ez alatt az idő alatt már több mint ötezren látogatták meg a Bem tábornok utcai – sátorral fedett – létesítményt.
A közgyűlés hozott egy döntést, amivel 7 millió forintot biztosított az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye számára és azt reméljük és azt várjuk, hogy nagyjából hasonló bevételt az intézmény még produkálni fog – nyilatkozta Habis László, polgármester.
Mint elhangzott, a pályakihasználtság azért is ilyen magas, mert az óvodák és iskolák délelőttönként, 9 órától rendszeresen tartanak itt testnevelés órákat. Ezt az oktatási intézményeknek szánt kedvezményes és csoportos belépőkkel segíti is az EKVI. A korcsolyázás népszerűsítése érdekében most rajzpályázatot is hirdettek óvodásoknak és általános iskolásoknak. A tetszőleges technikával készült, A3-as méretű rajzokat január 15-ig várják.
A mottója: Szeretsz korcsolyázni? Értékes nyeremények lesznek. Minden olyan gyermek, aki értékelhető rajzot küld be a bíráló bizottságnak, egy ingyenes belépőt kap a műjégpályára. Azok pedig, akik a legjobb műveket készítik értékes plusz jutalmakban részesülnek – mondta kérdésünkre Bodnár Gábor, az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye igazgatója.
Ezekből a rajzokból pedig egy kiállítást is nyílik majd a műjégpályánál. A pályaműveket személyesen vagy postán is eljuttathatják a jégpályához.