Szalóczi Géza az Együtt-PM képviselőjelöltje

Szalóczi Géza az Együtt-Párbeszéd Magyarországért képviselőjelöltje. A pártszövetség a kampányidőszak kezdete előtt még egyeztet az MSZP-vel. A szocialistákkal közösen döntik el: melyik választókerületben ki képviseli az ellenzéket. A szocialisták egri választókerületi jelöltjét már korábban bemutatták, Korózs Lajost indítja a párt.

Egerszalókon ülésezett az Együtt-PM egri választókerületi kampánycsapata. Itt jelentették be, hogy Szalóczi Gézát jelöli a pártszövetség. Még a szocialistákkal nem egyeztettek a jelöltekről. Abban bíznak, hogy meg tudnak állapodni – mondta Székely Sándor kelet-magyarországi hálózatigazgató -, ha ez nem sikerül, nehéz dolga lesz az ellenzéknek. A cél pedig az, hogy legyőzzék a választásokon a Fideszt. A megállapodást csak úgy tudják elképzelni, ha mindkét fél képes engedni.
Sokan mondják, hogy nem érdekli őket a politika, mert úgy sem lesz változás – mondja Gócza Attila választókerületi vezető. Folyik a hálózatépítés, a pártszövetség elsősorban a bizonytalanokat szólítja meg. Tóth László regionális koordinátor szerint a megegyezésállapodás szeptember végére, október közepére megszülethet, ekkorra már a miniszterelnök személyében is megegyezhetnek.