Bajnai: A tét nagy, nem kormányt, rezsimet kell váltani

A tét nagy, a választás sok szempontból korszakos és mérföldkőnek tekinthető – mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője Egerben. Úgy fogalmazott: a cél, hogy a demokratikus ellenzék leváltsa Orbán Viktor rezsimjét. Bajnai Gordon szerint az ország többsége változást akar, és úgy indulnak a választásoknak, hogy mind a 106 körzet nyerhető, a győzelem a jelöltön, a kampányon és azon múlik, hogy a gyakorlatban is működik-e az összefogás.

Kereplővel, transzparenssel és libával várták a tüntetők a Bajnai Gordon fórumára érkezőket.
A fórumot megelőző sajtótájékoztatón Bajnai azt mondta: nem átlagos választás lesz, létrehoztak egy a demokratikus ellenzéket tömörítő összefogást, véget akarnak vetni az Orbán-korszaknak. Nemcsak kormányt, hanem rezsimet akarnak váltani. Az összefogás eredményének tartja, hogy mind a 106 egyéni választókerületben egy jelölt áll szemben a Fidesz jelöltjével.
Az Együtt-PM vezetője bemutatta az összefogás jelöltjét. Szalóczi Gézáról azt állítja: civil és hiteles, személyében is képviseli azt a korszakváltást, amelyre Magyarországnak szüksége van. Szalóczi azt mondja: a választási térképet jelentősen átrajzolta a Fidesz, az 1. számú választókerület Dél-Hevestől Szarvaskőig tart. Az ott élőket az köti össze, hogy abba bíznak: megteremthető az élhető, normális Magyarország.
Hogy ez remény valósággá váljon, ezen dolgoznak – ezt már a fórumon mondta Szalóczi. Lendületes, dinamikus és attraktív várost teremtenének Egerből, olyat, amely nemcsak idevonzza, hanem meg is tartja a fiatalokat. Azon dolgozik, hogy az embereknek ne kelljen félniük a jövőtől, sem pedig attól: ha valaki vállalja a véleményét, következményei lehetnek. Úgy érzi: az emberek tudják, hogy az ország megérett a gyökeres változásra. Bajnai azt hangsúlyozta: a tét nagy, a választáson Magyarország jövőjéről is döntünk hosszú távra. Vagy olyanok leszünk, mint egy szovjet utódállam vagy normális európai ország demokráciával, piacgazdasággal, szolidaritással.