Egri séta a Tábornok-háznál

Az 1756 és 1758 között épült Tábornok-házról mesélt dr. Szecskó Károly történész az Egri séták egrieknek programon. Nemcsak a házról, a környező utcákról, azok névadójáról is megtudhattak mindent az érdeklődők. A következő séta nem kedden, hanem hétfőn, 19-én lesz, a hagyományos fáklyás királyköszöntőre várják a lokálpatrióták az egrieket.

Főtisztek, generálisok szállásául épült a ma Tábornok-háznak nevezett épület. Korábban is állt itt egy kvártélyház, de az leromlott, így a török kiűzése után újat építettek – mesélte dr. Szecskó Károly történész. Azt mondta: téves a dátum, amely az emléktáblán szerepel, nem 1733-ban, hanem 1756 és 58 között emelték az épületet.
Itt szállásolták el a kiszolgáló személyzetet is. Később működött az épületben szakmunkásképző, jelenleg étterem.
Az idei séták szeptember közepén véget érnek. Addig több érdekes séta is lesz: az egyik az almári pálos kolostorhoz vezet, a másik a szakmunkásképzőhöz. De bemutatkozik majd az egrirege honlap is.
Eger Ünnepére valószínűleg elkészül az Egri séták nem csak egrieknek negyedik kötete. A következő séta nem kedden, hanem hétfőn, 19-én lesz, a hagyományos fáklyás királyköszöntőre várják a lokálpatrióták az egrieket.