Vicces járművek a tavon

Az év egyik legviccesebb versenyeként híressé vált Úszó Alkalmatlanságok Világbajnokságát negyedik alkalommal rendezték meg Felsőtárkányban. A résztvevőknek olyan alapanyagokból kellett “hajót” építeniük, melyeket nem vízi közlekedésre használnak. Az idei versenyre nyolc csapat jelentkezett. A program kiegészült a Víg Tárkányi Malacságok főzőversennyel is.

Extrém helyzetekkel is meg kellett küzdeniük azoknak, akik úszásra nem alkalmas eszközökkel próbáltak átjutni a felsőtárkányi tavon az Úszó Alkalmatlanságok Világbajnokságán. A versenyen nyolc csapat állt rajthoz, az ötletes vízi járművek megépítésében csak a fantázia szabott határt.
A küzdelemnek egy szabálya volt: át kellett jutni a túlsó partig, majd vissza. A versenyen kategóriagyőzteseket hirdettek, a leggyorsabb jármű címet ezúttal is -mint eddig minden évben -, a Római lopakodók csapapata nyerte. Számukra a legizgalmasabb a versenyre készülődés időszaka volt.
A versenyen ezúttal gyerekek is indultak a Rozoga Rozi nevű kalózhajójukkal.
A program kiegészült a Víg Tárkányi Malacságok főzőversennyel is, melyen malachúsból készült tájjellegű ételeket lehetett főzni. A versenyt Demjén csapata nyerte.
A nap folyamán a versenyek mellett ügyességi feladatokkal is várták a közönséget a szervezők a felsőtárkányi tó partján.