Vásárlás és egy óra ingyenes parkolás

Ingyenes lehet egy óra parkolás a belvárosban – ezt tervezi a Kereskedők Eger Belvárosáért Egyesület. Azoknak térítik vissza a parkolójegy árát, akik az üzletek által megadott értékben vásárolnak. Eddig több mint harminc üzlet csatlakozott a kezdeményezéshez.

Szabó József, a Kereskedők Eger Belvárosáért Egyesület elnöke matricákat mutat. Ezek fogják jelezni jelezni az üzletek kirakatában, a bejáratánál, esetleg később a parkolóórákon, hogy melyik bolt, étterem csatlakozott a kezdeményezésükhöz. Ez tájékoztatja majd a vevőket arról, hogy az adott üzlet visszatérít egy órányi parkolódíjat – akár a belvárosban, akár a parkolóházban hagyta az autóját a vásárló. Eddig több mint harminc üzlet állt önként a kezdeményezés mellé.
Ha több üzletben is vásárolnak, többször is igénybe vehető az egyórás ingyenes parkolás. A vásárlási limit egyébként üzletenként más és más, háromezertől tízezer forintig terjed.
Az Egyesület felvette az EVAT-tal a kapcsolatot; a kereskedők szeretnék, ha a parkolóórákon is fel lehetne tüntetni, hogy melyek azok az üzletek, amelyek részt vesznek az akcióban. Szabó József szerint jó lenne, hogy ugyanezt molinókon is lehetne hirdetni majd a parkolóházban. Augusztus elején szeretnék ezt az akciót elindítani.