Úszó alkalmatlanságok

Hat úszó alkalmatlanság indult a felsőtárkányi világbajnokságon. Valójában egy bizonyult igazán alkalmatlannak, a Charlie Angyalai csapat járműve – ez el is süllyedt. A többivel lehetett a vízen közlekedni, még Waszlavik Gazember László origami kajakjával is – amelyet egy harmonikatokból húzott elő.

Az Úszó Alkalmatlanságok Világbajnokságán összesen hat jármű indult, kiesett az elődöntőben a „Jövő nyári legények” csapata, és elsüllyedt a Charlie angyalai hajója.
A döntőbe jutott csapatokat Waszlavik dallal biztatta. Ő maga is közösséget vállalt a versenyzőkkel: vízen evezve énekelt. Készült itt jármű hordóból, hungarocellből, fából, volt, amit evező, volt, amit kerék hajtott. A Római Egykerekű új jármű, a csapat viszont a régi. Ők nyerték eddig mind a két versenyt, és idén is ők bizonyultak a legjobbnak.
A tóparti rendezvénytéren igazi vurstlihangulat alakult ki. Körhinta, ugrálóvár, horgászat, póniló. A bátrabbak csúszhattak egyet a tó fölötti kötélpályán. Vagy kipróbálhatták, milyen magas tornyot tudnak felrakni sörösládákból.
Az Úszó Alkalmatlanságok versenyével együtt tartották a Víg Tárkányi Malacságok főzőversenyt. A polgármester azt mondja: egyre több csapat indul, egyre több ételt főznek – és egyre hamarabb fogy el.Tizenkét csapat főzött, civilek, baráti társaságok, polgárőrök, a környékbeli települések delegációi. A tópart ideális helyszín volt a rendezvénynek.