Uniós Fejlesztések Nyílt Napja – június 15.

Országosan mintegy hatvan jelentős kulturális, turisztikai, tudományos célú, vagy éppen infrastrukturális beruházást tekinthetnek meg június 15-én, szombaton az érdeklődők a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a regionális közreműködő szervezetek nyílt napján. Egyes programokra a belépés regisztrációhoz kötött, de a legtöbb helyszín ezen a napon ingyenesen látogatható.

Az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja – séta a kulisszák mögött elnevezésű országos rendezvény a már megvalósult uniós fejlesztéseket mutatja be a közönségnek, március után idén már második alkalommal. Ezek többsége zárva van a nyilvánosság előtt, vagy csak belépőjegy megvásárlása esetén tekinthető meg. Szombaton lehetőség lesz ingyenesen, vagy kedvezményes áron meglátogatni ezeket a helyeket. Az eseményhez Heves megyéből négy helyszín – a kisnánai vár, az egri Tűzoltómúzeum és a Kepes Központ, valamint a felsőtárkányi Platt 2003 Kft. – csatlakozott, de például az Egerhez közeli bogácsi strand ingyenesen, a mezőkövesdi Zsóry fürdő pedig kedvezményes belépővel látogatható ebben az időpontban.
A regisztráció és a nyílt nap részletes programja, illetve további látogatható helyszínek listája regionális bontásban a képernyőn látható webcímen (www.ujszechenyiterv.gov.hu) tekinthető meg. Az Észak-Magyarországi régióban 15 projekt csatlakozott az uniós fejlesztések nyílt napjához.