Regionális pályázatok

420 millió forintra pályázhatnak az észak-magyarországi TDM szervezetek és turisztikai klaszterek. Az Új Széchenyi Terv keretében eddig közel 90 milliárd forint pályázati forrás nyílt meg a régió fejlesztésére, ebből tavaly január óta több mint 65 milliót fizettek ki az Észak-magyarországi Operatív Program kedvezményezettjeinek – hangzott el az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség sajtótájékoztatóján.

A magyarországi régiók közül messze a legmagasabb összeg, 420 millió forint fordítható Észak-Magyarországon helyi és térségi turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek, illetve turisztikai klaszterek létrehozására és fejlesztésére – mondta a sajtótájékoztatón Kormány Krisztián, az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője. TDM-ek esetében egyesületi és non-profit gazdasági társaságok nyújthatnak be pályázatot.
A konstrukció célja a TDM szervezetek kialakítása, a meglevők fejlesztése, a szakmai feladatok támogatása. A támogatás mértéke az elszámolható költség 85 százaléka. A pályázat benyújtási határideje október 15.
Az eddigi eredményekről Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke számolt be. Az elmúlt 19 hónapban az Új Széchenyi Terv keretében az Észak-magyarországi régióban 25 pályázat jelent meg 90 milliárd forint keretösszeggel.
Mint elhangzott, az Új Szécheniy Terv elindulása óta Heves megyéből 226 pályázatot nyújtottak be, közel 29 milliárd forint igényelt támogatással.