Triatlonfesztivál Egerben

Áder János köztársasági elnök is futott a III. Egri Triatlon Fesztivál jótékonysági váltóversenyén. Olimpikonok, közéleti emberek versenyeztek futásban, úszásban vagy kerékpározásban azért, hogy népszerűsítsék a sportágat és támogassák az egri paratriatlon versenyzőket.

Futással kezdődött, szombaton az országos aquatlon bajnoksággal folytatódott a III. Eger Nagydíj Triatlonfesztivál. Az ország minden részéről közel nyolcszáz diák érkezett az aquatlonra, a versenyen úsztak és futottak a gyerekek.
A triatlon napján diákolimpiát, országos egyetemi, főiskolai bajnokságot és jótékonysági váltóversenyt rendeztek. A jótékonysági váltóversenyt az egri paratriatlonisták támogatására szervezte a Bátorfi-Agria Kerékpár és Triatlon Klub.
A sportágat, az eredményes klubmunkát a város is támogatja.
A jótékonysági váltóversenyen Áder János köztársasági elnök mellett neves közéleti személyiségek, olimpikonok vettek részt. A váltócsapatok úszói 300 métert, a kerékpárosok 10 km-t, a futók 2 km-t kellett teljesítettek, az elnöki váltó tagja a köztársasági elnökön kívül Biros Péter háromszoros olimpiai bajnok egri vízilabdázó és dr. Bátorfi Béla, a fesztivált szervező klub elnöke volt.
Az egri klub világ- és Európa-bajnok versenyzőjének nagy álma vált valóra azzal, hogy a paratriatlon olimpiai sportág lett.
A jótékonysági versenyen részt vevő közel húsz csapat a nevezési díjakból befolyt négyszázezer forinttal támogatja az egri sportolókat. A háromnapos triatlon fesztiválon közel 1500 sportoló versenyzett.