Bródy Piknik Egerben

A Bódy Sándor Megyei és Városi Könyvtár emléktáblát avatott névadójának tiszteletére. Az ünnepségre ellátogatott a százötven éve született író unokája, Alexander Brody is. A program után a könyvtár zenés irodalmi pikniket szervezett, melyen kortárs költők és zenészek játszották újra egymás műveit. A Rájátszás 2011 óta járja az országot, az egri pikniken hat művész lépett fel.

Bródy Sándor születésének 150. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak a könyvtár aulájában, az ünnepségre az író unokája, Alexander Brody is ellátogatott.
A könyvtár huszonöt éve vette fel az író nevét.
A Bródy-emlékév egyik programja volt az emléktábla-avatást követő Bródy Piknik is, mely során a könyvtár a Rájátszás nevű programot hozta el az egrieknek. Az előadás során a költők új szövegeket írnak a zenészek ismert dalaihoz, a zenészek pedig megzenésítik egy-egy versüket. A koncertnek az egyik egri pincészet adott otthont.
A kortárs irodalom képviselői közül Erdős Virág, Grecsó Krisztián és Háy János látogatott el Egerbe.
A zenészek közül Kollár-Klemencz László, a Kistehén zenekar, Szűcs Krisztián a Heaven Street Seven és Beck Zoltán, a 30Y tagja játszott.
A közös produkciók mellett a költők saját verseiket, a zenészek saját dalaikat is előadták.