Kisorsolták a jelöltek sorrendjét a szavazólapon

Kisorsolta a választási bizottság hétfőn, hogy milyen sorrendben szerepeljenek a szavazólapon a június 9-ei önkormányzati választáson az egri polgármester- és képviselőjelöltek. A bizottság 8 polgármesterjelöltet vett nyilvántartásba jogerősen a május 6-ai határidőig. A sorsolás értelmében a következő sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon a polgármesteri székért induló jelöltek:

Elsőként Mirkóczki Ádám a Civil Közéleti Egyesülettől szerepel majd a lapon, őt követi Domán Dániel a Magyar Kétfarkú Kutya Párttól, harmadik helyen Orosz Lászlóné független jelölt lesz feltüntetve. A negyedik helyen Vágner Ákos a Fidesz-KDNP jelöltje szerepel, őt követi Oroján Sándor az Egerért Most Egyesülettől, Tarsoly József független jelölt, dr. Pápai Ákos a Mi Hazánk Mozgalomtól, végül Pál György a DK-MSZP-Momentum-Párbeszéd-Zöldek jelöltje zárja a sort.

A tíz egri választókörzet 69 egyéni képviselőjelöltjének sorrendjéről is döntött a bizottság, amely közölte: roma, lengyel és ruszin nemzetiségi önkormányzati választást tartanak június 9-én. E jelöltek sorrendjéről is döntöttek.