Madárzsongás

A veszélyeztetett madarakon segít Révász Ágnes művésztanár, a Bartakovics Béla Közösségi Házban adott jótékonysági estjének bevételével. A koncerten a művész egy ragadozó madarakat bemutató természetfilm képeire improvizált.

Zeneszóval tenni a természetért, a madarakért- Révász Ágnes művésztanár ezzel a szándékkal hívta életre improvizációs jótékonysági koncertjét a Bartakovics Béla Közösségi Házban. A bevételből a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki helyi csoportjának munkáját szeretné segíteni. A csoporttal már régóta tartja a kapcsolatot.
Az improvizatív zongorajáték és az azt kísérő ének a Szitta Tamás és Fajcsák Bence által készített közel egyórás természetfilm élményére született meg. A film három ragadozó madárfaj életét követi a kerecsensólyomét, a parlagi és a békászó sasét.
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki helyi csoportja több mint harminc éve foglalkozik veszélyeztetett madarak védelmével, de emellett célul tűzték ki más különleges fajok megmentését is, szerepet vállaltak például az alpesi gőte visszatelepítésében is. A koncert bevételét a veszélyeztetett madarak megsegítésére fordítják.