Beszélgetés bor mellett – lokálpatrióta kvaterka

Az egészség, az egészség megőrzése a kvaterka témája minden második hónapban. A könnyed, borozgatós beszélgetéseket harmadik éve szervezi meg az Egri Lokálpatrióta Egylet. Most az érbetegségekről hallhattak az érdeklődők.

2010-ben indult, ez már a kvaterka harmadik évada. Az előadások két fő témája az egészség és a városfejlesztés. Foglalkoznak a cukorbetegséggel, a rákkal, annak kezelési lehetőségeivel, és a végtagok ereit érintő betegségekkel. Ez utóbbihoz dr. Vadnay István tartott bevezető előadást. Ő állította össze az egészségügyi sorozatot, azt, hogy milyen témák kerüljenek terítékre. A bevezető előadásban elhangzott: érbetegségekben 2007-ben 133 ezer ember halt meg Magyarországon, 2010-ben az összes halálozás felét okozták az ilyen betegségek.
Minden második kvaterkán a városrehabilitációról van szó. A lokálpatrióták elnöke szerint a városfejlesztéshez szükségesek a lakossági észrevételek. Szívesen fogadnak javaslatokat, ötleteket. Novemberben, a következő kvaterkán a városrehabilitáció aktuális kérdéseiről fognak beszélgetni, a homlokzat-felújításokról, a bontásokról. Szó lesz a Minorita templomról is.