Művészlelkű katonák és civilek zenélnek az Obsitosban

Egy éve alakult az Egri Obsitos Zenekar,az Egri Helyőrségi zenekar utódjaként. A jubileumot az együttes koncerttel ünnepelte pénteken az Eszterházy téren. A tagok között nemcsak nyugdíjas katonák, hanem civilek, fiatalok és nők is vannak. Zenei anyagukat főképp a könnyűzenéből, a musicalekből, sanzonokból és operettekből válogatják össze.

Tavaly májusban alakult meg az Egri Obsitos Zenekar, pénteki koncertjükkel egy éves születésnapjukat ünnepelték. Tizenöt egykori katonazenésszel indultak, anyagi nehézségekkel, kölcsönhangszerekkel, de mára már több mint harminc regisztrált tagjuk van. Nemcsak katonazenészeket várnak az együttesbe, hanem civileket, fiatalokat, nőket is. Voltak, akik egy-egy koncertjük hallatán csatlakoztak hozzájuk.
Az együttes katonai indulókat inkább csak ünnepeken játszik. Céljuk az, hogy nyissanak a fiatalok felé, ezért könnyűzenei feldolgozásokat, musicalrészleteket adnak elő.
Az idén technikai okok miatt elmaradt Egri Fúvószenekari Fesztivált szeretnék jövőre egy nagyszabású fesztivállá szervezni, emellett fellépnek városi programokon, vidéki rendezvényeken.