2013 végéig még 5500 milliárd forintnyi uniós támogatást hívhatunk le

Több mint 300 új pályázatot nyújtottak be az elmúlt tíz hónapban Heves megyében – számolt be a Széchenyi Programiroda regionális igazgatója az Új Széchenyi Tervről tartott konferencián. 2013 végéig hazánk még 5500 milliárd forint uniós támogatást hívhat le, ehhez viszont fel kell gyorsítani a kifizetéseket. Deé András regionális igazgató azt mondja: Magyarország érdeke az lenne, hogy ezeket az uniós támogatásokat az utolsó centig lehívjuk.

Üzleti infrastruktúra, gyakorlati tanácsok – többek között ezekről a témákról is hangzottak el előadások az Új Széchenyi Tervről, a programirodák működtetéséről tartott konferencián. A vállalkozások és intézmények, települések vezetői érdeklődtek elsősorban.
Horváth László kormánymegbízott szerint a pályázatok sokszor azért nem nyernek, mert formailag nem megfelelőek. Hiába a nemes cél, ha formailag hibás egy pályázat. Hangsúlyozta, hogy 2013 végéig még 5500 milliárd forintnyi uniós támogatás áll rendelkezésünkre. Deé András, a Széchenyi Programiroda regionális igazgatója azt mondja: a rendelkezésünkre álló több mint 8000 milliárd forintnak megfelelő uniós forrásból eddig alig több mint 2500 milliárd forintot hívtunk le.
A Széchenyi Programiroda működésének tíz hónapja alatt 300 új pályázat született, régiós szinten több mint tízezer ügyfelük volt, ennek egynegyede Heves megyei. Segítenek abban is a Széchenyi Programiroda munkatársai, hogy a potenciális pályázóknak megtalálják a megfelelő kiírást.