Ápolók napja

Első alkalommal adtak át megyei elismeréseket az ápolók napján. Hárman kapták meg a Heves Megye Egészségügyi Szakdolgozója Díjat, a Kossuth Zsuzsa igazgatónője pedig pártoló tag díjat kapott.

Heves megye 2600 szakdolgozója közül több mint háromszázan vettek részt az ápolók nemzetközi napja alkalmából rendezett tudományos konferencián. Bauer Kálmán orvosigazgató úgy fogalmazott: az ő munkájuk nélkül az orvosoké nem ér semmit. Abban reménykedik, hogy – bár még sok nehézség vár az egészségügyben dolgozókra -, a későbbiekben biztos egzisztencia is.
Az ápolók napja szép és felemelő ünnep – mondta Pogonyiné Kiss Irén, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Heves Megyei Szervezetének elnöke. Egerben ezt a napot már ötödik alkalommal ünnepelték meg.
Matúzné Nagy Ildikó, a Kossuth Zsuzsa Gimnázium és Szakképző Iskola igazgatója gratulált a kórháznak az elmúlt év eredményeihez, így például ahhoz, hogy szervdonáció területén országosan 3. az egri kórház. Elismerő okleveleket adott át mentortanároknak, azoknak, akik segítik a szakképzést. Horváth László kormánymegbízott a kormány helyi képviselőjeként és a maga nevében mondott köszönetet a szakdolgozóknak.
Három szakdolgozónak adták át a most alapított Heves Megye Egészségügyi Szakdolgozója Díjat. Balláné Tóth Ágnes, Előházi Irén, Lukács Károlyné kapta az elismerést. Matúzné Nagy Ildikó, a Kossuth Zsuzsa igazgatónője pedig pártoló tag díjat kapott.