Téli séta a Kossuth Zsuzsában

Folytatódott a Téli séták egrieknek című programsorozat, ezúttal a Kossuth Zsuzsa Gimnázium történetéről, többszöri megújulásáról mesélt a résztvevőknek az intézmény igazgatónője, Matúzné Nagy Ildikó.

A Kossuth Zsuzsa Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium a belvárostól nem messze, fás-ligetes területen helyezkedik el. Az iskola 2002-ben költözött a megyei kórház mellől a Bem tábornok út 3. szám alá, ahol öt intézmény: a Nevelési Tanácsadó, a Logopédiai Intézet, a Móra Ferenc Általános Iskola, az Autisták Napközi Otthona és az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye működik. Az iskola 1990-ben, fennállásának negyedszázados évfordulóján vette fel Kossuth Lajos húgának, Kossuth Zsuzsának a nevét. Az intézmény 1964 óta az egészségügyi oktatás fellegvára, főbb profilja az egészségügyi és szociális képzési terület, amely gimnáziumi képzéssel, valamint gyógyturisztikai és felnőttképzési távoktatási tevékenységgel is bővült az évek során.
Az intézmény Heves megye sport-, ifjúsági- és ökocentruma is, hét éve nyerte el az ökoiskola címet. Nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatos nevelésre, legközelebb április 22-én, a Föld Napján teszik rendbe a tantermeket, és az iskola környékét. A következő Téli séta március 24-én, a Bazilikába vezet, ahol dr. Czakó István kanonok beszél a székesegyházat építtető főpapról, Pryker érsekről.