Kisdiákok Síkfőkúton

Elsősorban az egyes iskolák diákönkormányzatainak jó gyakorlatát mutatták be egymásnak a városi Kisdiák Tanács tagjai egy háromnapos síkfőkúti táborban. Szombaton a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt az önkéntességgel ismertette meg őket, és elkészítették az éves munkatervet.

Eszükbe jutott még az adományosztás, beszéltek arról is a városi kisdiák tanács tagjai, hogy ők maguk is többször vettek már részt gyűjtésben: ruhát, pénzt, kupakokat, pénz gyűjtöttek. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt minden meghívást elfogad, most elsősorban az önkéntességről, annak társadalmi fontosságáról beszélgettek a diákönkormányzatok vezetőivel. Bemutatták azt is, a Vöröskereszt ehhez milyen lehetőségeket kínál, programjavaslatokat is kapnak.
Évente 2-3 ilyen tábora van a városi kisdiák tanácsnak. Most 11 iskolából 24 diák érkezett Síkfőkútra.
A városi kisdiák tanács az iskolák közötti kapcsolatot erősíti, évente több közös programot is szerveznek, szellemi- és sportvetélkedőt, diáknapot. A 2010-es egri ifjúságkutatás azt mutatta, hogy háttérbe vonulnak a fiatalok, nem vesznek részt a közéletben, a kisdiák tanács az aktív közéleti szerepvállalásra is felkészíti a tagokat.