XI. Országos Irodalmi Verseny

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a Szilágyi Erzsébet Gimnázium országos irodalmi versenyét, az Arany János Tehetséggondozó programban résztvevő iskolák diákjainak. A három napos megmérettetésre az ország 18 középiskolájából közel 120 tanár és diák érkezett Egerbe.

Az országos irodalmi versenyt az egri Városháza dísztermében Gönczi Sándor, a szervező intézmény igazgatója, Rázsi Botond, Eger alpolgármestere és Tolnai József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet vezetője nyitotta meg március 9-én, pénteken.
Az idei verseny témái Arany János Őszikéi és Székely János, erdélyi író művei voltak.
A verseny írásbeli és szóbeli fordulókból állt. Ezek összesített eredménye alapján díjazták az első hat helyezettet. A kilencedik osztályosok között Korpás Evelin Kinga, az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium tanulója bizonyult a legjobbnak. A tizedikesek közül a kecskeméti Rácz Renáta , a tizenegyedikesek között a veszprémi László Dániel végzett az első helyen, aki tavaly is győztes volt.
A háromnapos találkozó során a tanulók túráztak, ellátogattak a recski munkatáborba, valamint megnéztek egy előadást is a Gárdonyi Géza Színházban.