Nőnap diabetikus sütivel

Egy-egy szál virággal köszöntötték a férfiak a lányokat, asszonyokat a Cukorbetegek Egri Egyesülete nőnapi ünnepségén. Jakabné Jakab Katalin, az egyesület elnöke azt mondja: csak a jókedv és a derű számít, a nevetés pedig gyógyít.

Az egyik legaktívabb civil szervezetnek nevezte Habis László polgármester a Cukorbetegek Egri Egyesületét.A polgármester szerint fontos, hogy tiszteljük azokat, akik a köz érdekében dolgoznak, ezt lehet tenni egy civil szervezet tagjaként is. A város sok eredményét köszönheti a nőknek – fogalmazott a polgármester -, ráadásul bearanyozzák a férfiak életét.
A Cukorbetegek Egri Egyesületének elnöke, Jakabné Jakab Katalin azt mondta: a szokásos havi oktató klubfoglalkozásaikon a betegségről beszélnek, és sokszor szomorúak. Azt vallja: a jókedv és a derű számít, ettől a cukorbetegek is jobban lesznek. A nevetés gyógyítja a testet és a lelket.
A nők diabetikus édességeket sütöttek, hogy a férfiak nőnapi üdvözletét ezzel viszonozzák. 30-40-féle alacsony szénhidráttartalmú, cukor nélküli süteményt készítettek. Az elnök szerint ez is bizonyítja, hogy nemcsak sorstársak, hanem jó barátok is.