Civil Kerekasztal

Szeptember 21-23. között lesz az idei Eger Ünnepe az Érsekkertben-döntött legutóbbi ülésén az Egri Civil Kerekasztal. A fórumon a résztvevők tájékoztatást hallhattak a Nemzetközi Visegrádi Alaptól elnyert pályázatról, valamint az Ifjúsági Civil Kerekasztal terveiről és az Életminőségért Közösségi Alapítvány tevékenységéről.

Felvételét kérte a Civil Kerekasztal tagjainak sorába a 2011. novemberében alakult Ifjúsági Civil Kerekasztal, amely január 31-én, kedden tartotta első rendes ülését. A tanácskozáson meghatározták az idei munkatervet. A feladatok között elsősorban az arculatépítés, a tagságtoborzás, a külső-belső kommunikáció összehangolása szerepel. Döntöttek arról is, hogy egy munkacsoport felállításával részt kívánnak venni a készülő városi kulturális koncepció kialakításában. A munkaterven kívül szó esett a fiatalok helyi szórakozási lehetőségeiről is.
Az Egri Civil Kerekasztal ülésén beszámoló hangzott el az Életminőségért Közösségi Alapítvány céljáról, úttörő szerepéről. A civil szervezetek legnagyobb éves közös tanácskozása, az Egri Civil Fórum április 18-án 15 órától lesz a Városháza Dísztermében
Császár Enikő, az önkormányzat külügyi referense elmondta: a Nemzetközi Visegrádi Alaptól hat ezer eurót nyert pályázaton az önkormányzat, melynek köszönhetően erősödhet az egri civilek és testvérvárosi partnereik együttműködése. Ennek érdekében Nemzetközi Civil Találkozót és Konferenciát rendeznek szeptemberben.
Elhangzott: a találkozóra Przemysl, Kutná Hora, Dolny Kubín és Munkács kapott meghívást. A téma az Európai Unió felhívásához csatlakozva az aktív időskor és a generációk közötti szolidaritás lesz.