Melegedőt nyitottak a hideg miatt a Szvorényi úton

Nappali melegedőt nyitott Egerben a nagy hideg miatt a Főegyházmegyei Karitász. A Szvorényi utcában, a régi ötös iskola épületében negyven embert is el tudnak helyezni. Amíg tart a zord idő, biztosan nyitva lesz a melegedő, így akarják elkerülni, hogy a -15, -20 fokos hidegben bárki is az utcán maradjon.

Itt, ebben a sarki épületben működik a nappali melegedő. Az ingatlan korábban iskola volt, most viszont az egyház tulajdona, a karitász szociális ellátás biztosítására kapta meg.
Ottjártunk előtt egy órával nyitották meg az ideiglenes melegedőt, ezért üresek az ágyak és a székek. Legfeljebb 30-40 embert tudnak egyszerre befogadni, akinek végképp nincs hova mennie éjszakára is maradhat, 8-10 ágyat tudnak biztosítani a rászorulóknak. A nappali melegedő addig lesz nyitva, amíg tart a nagy hideg. Önkéntesek és a karitász munkatársai 24 órán át biztosítják a felügyeletet. A gondoskodás különösen fontos ilyen zord időjárás esetén. Az egri hajléktalanszálló is nyitva áll, bár jelenleg is telt házzal működik, a városban lévő 130-150 hajléktalan közül csak 92-nek tudnak helyet biztosítani. A katasztrófavédelem közleményében arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy ha környezetükben egyedül élő, nyugdíjas, rászoruló, vagy hajléktalan segítségre szorul, hívják a napi 24 órában elérhető Egri Családsegítő Intézet telefonszámát: 06/36/320-583-as telefonszámon.