Labdarúgó NB II: Egri FC – Balmazújvárosi FC 1-1

A labdarúgó NB II. negyedik fordulójában mindhárom élen álló csapat pontokat vesztett. A Mezőkövesd hazai pályán kapott ki a Békéscsabától, a Szolnok és a Balmazújváros pedig döntetlent játszott. Utóbbi csapat Egerben szerepelt az elmúlt hétvégén.

Tavaly még az NB III-ban rendeztek Eger-Balmazújváros meccseket, most viszont már az NB II-ben. Az elmúlt szezonhoz képest inkább a hazaiak összeállítása változott többet, ráadásul erre a meccsre Simon Antal az új igazolások közül a két cseh játékost, a védő Knakalt és a középpályás Hamouzt, Preklet Csabával egyetemben a kezdőbe állította, a macedón Hrisztovot pedig a cserepadra ültette.
Az első félidőben inkább a vendégcsapatnak voltak helyzetei, fordulás után viszont az 53. percben az Eger jutott büntetőhöz, amit Olasz harcolt ki. Romhányi állt a labda mögé, de Szalma fogta a 11-est. Két percre rá vezetést szereztek a vendégek. A baloldalon elfutó Sárközi remek ütemben tálalt a középen felfutó Urbin elé, aki középről az elvetődő Sztankó mellett kilőtte a hosszú alsót – 1-0 a Balmazújvárosnak. Kellett egy kis idő, míg rendezte a sorokat a házigazda együttes, közben Oláh Gergő majdnem megszerezte a második újvárosi gólt. Az utolsó 10 percben nagy nyomás alatt volt a vendégek kapuja, Szalma többször is jól védett. A 78. percben sikerült egyenlíteni. Knakal ívelt előre, a 16-os előtt Olasz vette le a labdát, majd az érkező Farkas elé tálalt, aki betört a büntetőterületen belülre, a későn eszmélő védők és a kapus Szalma mellett perdített a kapuba – 1-1. Ez maradt a végeredmény, vagyis a Balmazújváros először Egerben vesztett pontot.
Katonáék jelenleg a 12. helyen állnak. Szombaton, 16 órától a legutóbb a Vecsést legyőző Váchoz látogatnak az egriek.

Ness Hungary NB II. Keleti-csoport, 4. forduló. 2011. szeptember 10.
Egri FC – Balmazújvárosi FC 1–1 (0-0)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 400 néző. V.: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Buzás Balázs)
Eger: Sztankó – Preklet (Hrisztov, 59.), Bíró, Knakal, Debreceni – Balog, Katona, Romhányi (Fürjes, 64.), Farkas Á. (Bojtor, 87.), Hamouz – Olasz J. Vezetőedző: Simon Antal.
Balmazújváros: Szalma – Kónya, Papp, Ludánszki, Németh Á. (Bokros, 66.) – Nagy R., Oláh G., Kiss L., Sárközi (Kállai, 72.) – Belényesi (Szűcs L., 83.), Urbin. Vezetőedző: Arany László.
Gólszerző: Urbin /0-1/ (55.), Farkas Á. /1-1/ (77.)
Sárga lap: Hamouz (15.), Olasz (16.), Romhányi (54.), Knakal (80.), ill. Németh Á. (53.)

Ness Hungary NB II. Keleti-csoport
4. forduló
Orosháza FC – Szeged 2011 1-1
Egri FC – Balmazújvárosi FC 1-1
Vecsési FC – Dunakanyar-Vác 0-2
Restart-Ceglédi VSE – Rákospalotai EAC 3-1
Kazincbarcikai SC – Újpest FC II 2-3
Mezőkövesd-Zsóry – Békéscsabai Előre 1912 SE 0-3
Budapest Honvéd II – Szolnoki MÁV FC 0-0
DVSC-DEAC – Nyíregyháza Spartacus FC 1-1

Szeptember 17., szombat, 16:00. Vác
Dunakanyar-Vác – Egri FC