Vakablak az egri sportcsarnokban

A látássérült emberek életébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők szeptember 8-ától 10-éig az egri Dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban. A programot a Vakok és Gyengénlátók Integráló és Sportegyesülete szervezte azzal a szándékkal, hogy az átlagember közelebbről megismerhesse a látássérült emberek mindennapjait.

A Vakablak című rendezvény a látók számára teremti meg a vakok világát úgy, hogy hétköznapi tárgyakat használnak sötétben, vagy vakoknak készült eszközöket próbálnak ki. Tóthné Kiss Orosz Mária főszervező szerint ez az esemény jó alkalom arra, hogy az ép emberek a sérültek felé forduljanak.
A kiállítást kulturális és sportprogramok színesítik, ahol a látássérülteken kívül hallás-, mozgás-, és szellemi sérültek is fellépnek az egészséges művészek, sportolók mellett. Különleges élményt nyújt a Gördülő Tánccsoport bemutatója, akik azt mutatják meg, mekkora szabadságot ad a tánc még a kerekesszékben is. Napsugár Anna, a jeltánc képviselője pedig azt tartja fontosnak, hogy a zene és a tánc kiválóan alkalmas a sérültek lelki gyógyítására.
A Vakablak kiállítás programjai ingyenesek, és vasárnapig látogathatóak az egri körcsarnokban.