Pinceszínház projektzáró

Befejeződött az Egri Pinceszínház uniós forrásból finanszírozott oktatási, nevelési programja. A társulat hat nevelési-oktatási intézménnyel alakított ki szoros kapcsolatot, 10 hónapon át iskolásoknak és óvodásoknak szerveztek rendhagyó irodalomórákat, színházi előadásokat és önismereti táborokat. A tapasztalatokról, a közös munka során szerzett élményeikről a Vitkovics-házban számoltak be a projektben résztvevők.

A gyerekek tanórán kívüli szabadidős tevékenységének színesítésére sikerrel pályázott a Pinceszínház 2010 novemberében. A közel 49 millió forintos uniós támogatásnak köszönhetően a gyerekeknek játékos formában beszédtechnikát, drámajátékot, versmondást tanítottak, rendhagyó irodalomórákat, önismereti táborokat tartottak. Az egyesület hat megyei intézménnyel, köztük a maklári I. István Általános Iskolával alakított ki jó kapcsolatot. A diákoknak sokat jelentett a program, Maklári Színjátszó Palánták Alkalmi Társulata néven színjátszó kört is létrehoztak.
Rázsi Botond, Eger alpolgármestere beszédében úgy fogalmazott: a Pinceszínház elérte célját, bebizonyosodott, hogy a tanórán kívüli foglalkozások a közösségépítés legjobb formái, kiegészítik,elmélyítik és továbbfejlesztik a tanórák nevelő hatását.
Bár a Pinceszínház programja idén augusztus 31-én lezárult, a résztvevők bíznak a folytatásban.
A projektzáró rendezvényen a társulat tagjai egyik legnépszerűbb programjukból, az improvizációra épülő Beugróból adtak ízelítőt.