Együttműködési megállapodás a börtön és a megye között

Együttműködéssel mindent el lehet érni – ezt az üzenetet küldte az országnak dr. Gondos István, a megyei önkormányzat alelnöke annak az együttműködési megállapodásnak az aláírásakor, amelyet a börtönnel kötött a megye. A saját fenntartású intézmények karbantartása nagy terhet ró a megyére, ebben kértek elsősorban segítséget a börtöntől.

Együttműködési keretmegállapodást írt alá a megye és a börtön. Dr. Gondos István, a megyei önkormányzat alelnöke azt mondta: első lépéseik egyike volt, amikor felállt az új megyei vezetés, hogy áttekintették a működő projekteket, így találkoztak a Börtön a városért programmal. Egerben több megyei fenntartású intézményük is van, ezek karbantartásánál kérnek elsősorban segítséget a börtöntől.
Két erős szervezet fog össze, így minden problémát el tudnak hárítani – mondta az alelnök. A megállapodás pedig legyen üzenet az országnak: együttműködéssel mindent el lehet érni.
Juhász Attila ezredes, börtönparancsnok azt mondja: ahol igénylik, ott segítenek.
A várban most padokat festettek, a virágágyásokat szépítették a fogvatartott nők. Körvonalazódik egy újabb együttműködés is, a börtön segíteni tud a várnak a nagyobb rendezvények előtt és után – mondta Juhász Attila.
Ezen a héten a város több pontján is dolgoztak a fogvatartottak, hétfőn a Kéklámpás napot követően a sátrakat bontották, takarítottak a férfiak az Érsekkertben. Kedden pedig a lakóközösség kérésére a Lajosvárosban tették rendbe a levéltári sétányt és egy parkot.
A Börtön a városért 2008 tavaszán indult, most már 35. alkalommal dolgoztak kint a fogvatartottak. Ez alatt az idő alatt hetven nőt és 15 férfit vontak be a programba.