A városházán is szelektíven gyűjtenek

A lakosság körében egyre elterjedtebb a szelektív hulladékgyűjtés. Ezen felbuzdulva az önkormányzat úgy döntött, hogy intézményeiben is bevezeti a módszert.

A lakosság megértette a szelektív gyűjtés fontosságát, míg az év elején 5-6 tonna szemét jött össze havonta ilyen módon, mára 25-öt lehet feldolgozni, várhatóan jövőre már 300 tonna szemét gyűlik össze válogatva – emelte ki Sós István alpolgármester. Hozzátette, ez azért is fontos, mert így munkához jut a feldolgozást végző Agria Humán Kft. 400 dolgozója, akik egyébként nem tudnának elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Sós István arra kért mindenkit, hogy az ő érdekükben mindeni a városnak adja a szelektíven gyűjtött hulladékot, annak ellenére, hogy azért pénz is lehet kapni.
Az alpolgármester bemutatta a városházán elhelyezett gyűjtőedényeket és konténereket. Mint mondta ez az első lépés afelé, hogy az önkormányzati intézményekben és valamennyi iskolában megjelenjenek azok. Az óvodáknak és iskoláknak külön papíredényeket készít az Agria Humán Kft., amely, akár csak a Városgondozás, vállalta 100 darab előállítását saját költségen.
Mint arról Jámbor Erzsébet, a dr. Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola igazgatóhelyettese beszámolt, az intézményben január óta vezették be a szelektív gyűjtést, ami nem csak azért előnyös mert környezettudatos gondolkodásra neveli a gyerekeket, hanem az iskola szemétszállítási
költségeit is csökkentette.
A Városgondozás nevében Juhász Géza igazgatóhelyettes azt mondta, kiemelt programként kezelik az ügyet, egyben azt remélik, hogy vállalkozások, cégek is csatlakoznak a programhoz.