Szaudiak fektetnének be Egerben

Szaudi delegáció látogatott Egerbe azzal a céllal, hogy a város gazdasági tevékenységét megismerve a későbbi magyar-szaudi együttműködés lehetőségét megteremtse. A távlati cél közös vállalatok létrehozása Magyarországon, melyekben partneri alapon dolgozhatna együtt a két nemzet szaudi finanszírozással, magyar szaktudással és munkaerővel.

A partnerkapcsolat kiépítése, a későbbi sikeres együttműködés megteremtése volt a célja a mostani találkozónak, 2009-ben a két ország már aláírt egy erről szóló keretmegállapodást. A szaudiak jó befektetési lehetőséget látnak a magyar gépiparban, idegenforgalomban, élelmiszeriparban és a megújuló energiaforrások előállításában.
Minden ilyen tanácskozás sokat tehet a kétoldalú kapcsolatok fejlesztése érdekében, ebbe beleértem a kereskedelmi együttműködést is, ittlétünk alatt azt tapasztaltuk, hogy sok érdekes, vonzó eleme van a magyar idegenforgalomnak, ami leginkább hiányzik azonban, az ennek a népszerűsítése – mondta a Szaudi-magyar Baráti Társaság elnöke.
A kapcsolatok megerősítése és a nemzetközi együttműködés előmozdítása érdekében június 17-19-ig a külügyminisztérium támogatásával Egerben konferenciát is rendeznek.