A kórházvédők szerint állami kézbe kellene kerülnie a Markhot Ferenc Kórháznak

Az egri kórház is kerüljön állami kézbe – többek között ezt kérték a kórházvédők a parlament egészségügyi bizottságának vezetőjétől. Szeretnék felgyorsítani a volt kórházvédők visszavételét az egészségügyi intézménybe, valamint arról is tárgyaltak, hogy a bizottság Egerben tartaná egyik kihelyezett ülését.

A kórházból 725 dolgozó jött el, 220 tért vissza. Nyolc olyan osztály volt, ahol a többség ellenezte a HospInvestet, kettőben dolgoznak újra a kórházvédők. Az izotópdiagnoszitkai osztályra a volt vezetővel együtt hatan szeretnének visszamenni, de úgy tűnik, esélyük sincs. Dr. Tombácz Adrienn volt osztályvezető úgy látja, hogy jogos lenne ebben a politikai helyzetben azok teljes rehabilitációja, akik az egzisztenciájukat és a karrierjüket kockáztatták, hogy megakadályozzák a „rablóprivatizációt”.
A közelmúltban a parlament egészségügyi bizottságának vezetőjével tárgyaltak.Szerették volna elérni, hogy felgyorsuljon a kórházvédők visszavétele, hogy a bizottság Egerben tartson kihelyezett ülést. Azt is javasolták a bizottság elnökének, hogy az egri kórház kerüljön állami kézbe. Pócs Alfréd úgy látta: dr. Kovács József nem ellenezné ezt a megoldást. Egyébként Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár ezt már 2010 nyarán javasolta, csak akkor a megye másképp döntött.
Pócs Alfréd arról is beszélt, hogy az államtitkár januárban plusz pénzt ígért a kórháznak, ebből a keretből vissza tudnák venni a volt dolgozókat.
Aggódnak amiatt, hogy a megye nehéz helyzetbe került, de még jobban tartanak attól, hogy esetleg szóba kerülhet a 2-es kórház eladása. A kórházvédők szerint kevés az ágy, vissza kellene költözni a HospInvest idején kiürített épületbe.
Szabó Pál úgy véli: a nagy szakmai visszatérés, az erkölcsi igazságtétel elmaradt.