Bronzérmes a HMÖ SE

A Nemzeti Bajnokság második és harmadik osztályában is szerepel egy-egy asztalitenisz csapatunk. Bár két különböző egyesületről van szó, szoros az együttműködés. Idén mindkét együttes, az ÁFÉSZ és a HMÖ SE is bronzérmes lett.

Az ÁFÉSZ az NB II Keleti-csoportban, míg a Heves Megyei Önkormányzatok SE – a HMÖ SE – az NB III Észak-magyarországi régió B-csoportjában lett bronzérmes. A HMÖ SE a szezon előtt több játékost kapott kölcsön az ÁFÉSZ-tól, így a szakvezetés bajnoki címet várt a csapattól. Ígéretes kezdés után azonban szezon közben két játékosuk, Salamon Péter és Kiss Szabolcs sérülés miatt hosszú időre kiesett, így több váratlan vereséget is elkönyvelhettek.
Ahhoz, hogy a bronzérem meglegyen, az utolsó előtti fordulóban a legnagyobb riválist, a Miskolci Tanodát minimum három ponttal kellett legyőzni. 14-4-es győzelemmel zárult a hétvégi találkozó, így az utolsó forduló Ózd elleni meccsétől függetlenül már bronzérmes volt a csapat. Az utolsó – hétközi – fordulóban a második Ózdot fogadták az egriek.
A második Ózd hazai pályán 16-2-re verte az akkor tartalékos egrieket. Az egri visszavágó a hazaiak győzelmét hozta. A két páros elvesztése után az egyéni meccsek közül Salamon és Penderik 4-4, míg Kiss Szabolcs és Gönczi 3-3 meccset nyert, vagyis 14-4-re győzött az utolsó fordulóban a bronzérmes HMÖ SE az ezüstérmes Ózd ellen.

Asztalitenisz NB III. Észak-magyarországi Régió, B-csoport, 22. forduló
Eger, dr. Ruttkay Vilmos Asztalitenisz Játékcsarnok. 2011. június 1.

HMÖ SE – Ózd VSE II 14-4
HMÖ SE: Salamon Péter, Gönczi Gábor, Pataki Gábor, Penderik Gábor, Kiss Szabolcs. Edző: Salamon István. Csapatvezető: Tóth Sándor
Ózd VSE II.: Nádasdi György, Gátsik Attila, Oláh Krisztián, Bakos János. Csapatvezető: Gátsik Antal

Egri győztesek:
Salamon Péter, Penderik Gábor 4-4
Gönczi Gábor, Kiss Szabolcs 3-3