Életreform Nap

Sokféle előadás, ingyenes szolgáltatások is várták az érdeklődőket az Életreform Napon. Érdekesség volt, hogy sétálni is megtanulhattak a résztvevők, vagyis a Séta van! kampány keretében a helyes járást is elsajátíthatták.

Masszázs, szellemgyógyászat, asztrológia, aurafotózás, immunerősítés és reformételek kóstolója – széles volt a kínálat a XIII. Életreform Napon. A szervező Életreform Népfőiskola azt tapasztalja, hogy minden évben egyre nagyobb az érdeklődés. Sokan fordulnak az alternatív módszerek felé, ha saját maguk vagy családjuk gyógyításáról van szó.
A bemutatókat, vásárt előadásokkal egészítették ki. Az első előadáson légzőgyakorlatokat tanultak, de volt szó a homeopátiáról, a táplálkozástól függő betegségekről, tartottak örömtréninget.
A nagyteremben a Séta van! kampány keretében ingyenes mozgásszervi szűrést végeztek.
Az eddigi szűrések azt mutatják, hogy az 5 és 14 év közöttiek 82%-ának nem megfelelő a lábboltozata vagy boka, illetve harántsüllyedése van, csaknem egyharmaduk gerincferdüléses.
A helyes járást meg lehet tanulni, a járóiskolában 10-15 perc alatt elsajátították az alapjait. A rossz járás rendkívül sok civilizációs betegség kialakulását okozza – mondják a szervezők.

Áprilisban gyógytornászok és ortopéd orvosok segítségével mozgásszervi szűrőprogram indul az egri óvodákban és iskolákban. A szűrés célja, hogy felhívja a szülők figyelmét a kezdődő vagy meglévő statikai elváltozásokra, amelyekkel szükséges foglalkozni.