Szanyi szerint átverve érzi magát az ország

Legalább kétmillió ember kapott kevesebb nettó fizetést az új egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetése után – mondta Szanyi Tibor, az MSZP országos elnökségi tagja. A sajtótájékoztatón felhívták a figyelmet a párt aláírásgyűjtő kampányára is, amelyet azért indítottak, mert úgy érzik: a kormány felrúgva az ország alkotmányos rendjét, támadást intéz a magántulajdon, a demokrácia és a jogállamiság ellen.

Sós Tamás, az MSZP megyei elnöke szerint igazságtalan az adórendszer, a közszolgálatban dolgozók fele rosszul járt. Nem érti a bérkommandó létrehozását, azt, hogy a kormány másokra hárítja a béremelés terheit. Szanyi Tibor, a párt országos elnökségi tagja azt mondja: átverve érzi magát az ország. Szerinte ha a bérkommandó munkához lát, a kis- és középvállalkozások is rosszul járnak, ha valakinek ugyanis 10 ezerrel csökkent a fizetése, a kiesés kompenzálása 30 ezerbe kerül a munkaadónak.
Az MSZP követeli, hogy állítsák vissza a Bajnai-kormány által bevezetett adórendszert. Kunhalmi Ágnes elnökségi tag úgy látja: a Fidesz-kormány minden intézkedésével a gazdagokat támogatja. Az MSZP azt mondja: a kormány politikája megbukott.
A párt aláírásgyűjtésbe kezdett, azt követelik a kormánytól, tartsa be a köztársaság alaptörvényének rendelkezéseit.