RomaNet Együttműködési Hálózat zárórendezvénye

2011. február 26-27-én Eger ad otthont a RomaNet Együttműködési Hálózat zárórendezvényének. A kétnapos rendezvényen az előadások mellett műhelymunka és kulturális programok is várják a résztvevőket, a Hotel Szent Istvánban.

A kétnapos rendezvényen az előadások mellett műhelymunka és kulturális programok is várják a résztvevőket. A hétvégén előad Farkas Antal, a Roma Közösségfejlesztők Országos Egyesületének elnöke, Kökény Béla, a Polgári Lehetőségek Kezdeményezése a Szlovák köztársaságban nevű civil társulás vezetője, Bata Boglárka a Kárpátok Alapítvány-Magyarország ügyvezetője és Dr. Farkas Zsuzsanna szociológus, szociálpolitikus is.

A RomaNet Együttműködési Hálózat projekt a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül valósult meg Kárpátok Alapítvány-Magyarország, a Roma Közösségfejlesztők Országos Egyesülete és a Polgári Lehetőségek Kezdeményezése a Szlovák Köztársaságban közös projektjeként. Célja a szlovák és magyar határ két oldalán tevékenykedő cigány civil szervezetek együttműködésének ösztönzése. A cél érdekében a besztercebányai és kassai járásokban, valamint az Észak-magyarországi régióban működő cigány civil szervezetek részére indult képzéssorozat jogvédelem, érdekérvényesítés, esélyegyenlőség; szervezeti kommunikáció, tárgyalástechnika; projektötlet generálás, pályázatírás, projekt végrehajtási ismeretek és forrásteremtés témákban neves szakértők közreműködésével.