2014-ben ismét indul a választáson az Együtt a Fejlődő Városunkért

Rendszeresen tartanak majd fogadóórákat, megpróbálják a város igényeit, problémáit közvetíteni az önkormányzatnak, a városvezetés elképzeléseit pedig megismertetni az emberekkel – mondta Bányász Róbert, az Együtt a Fejlődő Városunkért Egyesület elnöke. Az önkormányzati választáson elért eredményükről úgy vélekednek: jól szerepeltek, a város megismerte a frissen alakult egyesületet.

Erre az eredményre számítottak a helyhatósági választáson – mondta Bányász Róbert, az Együtt a Fejlődő Városunkért Egyesület elnöke. Úgy fogalmazott: jól szerepeltek, hiszen mind a 12 választókörzetben állítottak jelöltet, az egyesületet, annak programját is megismerte a város. Bányász csodálkozott azon, hogy kevés szavazatot kaptak, de szerinte ez inkább az alacsony részvételi aránynak tudható be.
Az egyesület segíteni szándékozik az önkormányzat munkáját; programokat szerveznek majd, rendszeresen tartanak fogadóórát – hangzott el a sajtótájékoztatón. A fogadóórákon ügyvédek, szakemberek segítik majd a hozzájuk fordulókat.
Dr. Ites István, aki az egyesület képviselőjelöltje volt, azt emelte ki: továbbra is pártsemlegesek kívánnak maradni. Nem az új önkormányzat ellen, hanem vele együtt kívánnak dolgozni. Azt tervezik, hogy fölmérik egy-egy körzet valós problémáit, s ezeket közvetítik az önkormányzatnak, ugyanezt teszik majd a városvezetés szándékaival is a városlakók felé.
Az egyesület együtt marad, a megyében már Gyöngyösön és Hatvanban is alakult Együtt a Fejlődő Városunkért.. Az az elnök álma, hogy 2014-ben megyei szinten is győztes legyen a csapatuk. Úgy látja: a jövő a civil szervezeteké, nem a nagy pártoké.