Megalakult az egri testület

Saárossy Kingát választották külsős alpolgármesternek, a testületi tagok közül Rázsi Botond és Sós István segíti helyettesként Habis László munkáját. Az alakuló ülésen öt bizottság vezetőjét és tagjait, valamint a civil kapcsolatok tanácsnokát is megválasztották. Dr. Estefán Géza címzetes főjegyzőt állami kitüntetésre terjesztették fel.

Az alakuló ülést Dr. Misz Mihály korelnök vezette. Dr. Bóta Csaba beszámolt a választási bizottság munkájáról és ismertette az eredményt, átadta Habis László polgármesternek és a képviselőknek a megbízólevelet, majd esküt tettek. Dr. Ringelhann György méltatta Habis László önkormányzati munkáját, gratulált a polgármesternek és a képviselőknek. Habis László programismertetőjében elmondta, az államháztartási reform befolyásolja majd az önkormányzati és az állami feladatokat. Helyben olyan szabályozásokat szeretne kialakítani, melyek támogatják a gazdasági élet szereplőit, a szektor fejlesztését, hozzájárulnak a munkahelyteremtéshez. Hozzátette, reményei szerint az Egert az autópályával összekötő út ebben a ciklusban megvalósul, az intermodális csomópont tervezése pedig megkezdődik. A városnak 60 folyamatban lévő pályázata van, tervezik az oktatás, az egészségügy, a szőlő – bor ágazat a termálfürdő, a turizmus fejlesztését. Nem belvárosi közgyűlési munkát végeznek, számít a képviselők konstruktív együttműködésére. Rázsi Botondot és Sós Istvánt választották alpolgármesternek, külsősként Saárossy Kinga segíti a polgármester munkáját. Az Urbanisztikai és Környezetvédelmi Bizottságot Ficzere György
vezeti, a Pénzügyi és Ügyrendit Dr. Csarnó Ákos, a Kulturális és Idegenforgalmit Orosz Lászlóné, a Költségvetési és Gazdálkodásit Csathó Csaba, a Humán erőforrás Bizottságot Csákvári Antal, a Civil kapcsolatok tanácsnoka Dr. Misz Mihály lett. A törvényi szabályozásnak megfelelően megállapították a város vezetőinek illetményét: Habis László bruttó 607 900 forintot, Rázsi Botond 589 500 forintot, Sós István 550 500 , Saárossy Kinga 251 ezer forintot kap. Dr. Estefán Géza címzetes főjegyzőt állami kitüntetésre terjesztették fel. Az egri képviselő-testület november 4-én tartja soron következő ülését.