Esélyegyenlőség, munkahelyek

Vízelvezetés, az Egri út tehermentesítése, kerékpársáv Eger és Felnémet között, munkahelyteremtés, a Béke utca rendezettebbé tétele, posta Berván – ez csak néhány pont az Együtt a Fejlődő Városunkért felnémeti jelöltje, Lendvai László programjából. A képviselőjelölt és az egyesület polgármesterjelöltje, Bányász Róbert Felnémeten tartott lakossági fórumot.

A városrész heterogén, mindenhol más a probléma. Bányász Róbert polgármesterjelölt szerint – amellett, hogy az egyes területek gondjait kezelik – globálisan is foglalkozni kell a városrésszel. Több munkahelyre van szükség, hiszen úgy látja: a város elszegényedett. Az egrieknek ingyenes parkolást biztosítanának, a rászorulók pedig kedvezményeket kapnának, például csökkentett szemétszállítási díjat fizetnének. Felnémeten kiemelten fontosnak tartja az esélyegyenlőség biztosítását.
A városrészben, a 12-es választókerületben induló képviselőjelölt, Lendvai László égető problémának látja, hogy nincs megoldva a vízelvezetés Felnémeten. Ez a tavaszi esőzésekkor sajnos bebizonyosodott – mondja a jelölt. Lendvai szerint foglalkozni kell a Béke utcával, az ott lakókat is bevonva, közmunkával javítani az életkörülményeiken. A Berván más gondok jelentkeznek: sok az idős ember, akik nehezményezik, hogy kevés a bolt, nincs posta.
Tehermentesíteni kellene az Egri utat, befejezni a nagylaposi körforgalomtól az elkerülő utat, így arra is lenne lehetőség, hogy az Egri úton kerékpársávot alakítsanak ki – ismertette a programját Lendvai László. Úgy látja: munkahelyeket lehetne teremteni a Bervában. Alapítványt hozna létre a képviselőjelölt azoknak az időseknek, akik olyan kevés nyugdíjat kapnak, hogy attól tartanak: nem lesz miből eltemetni őket.