Irodalom az egész lakás

A Földszint 2. alapvetően színházi előadásoknak ad helyet, de rendszeresen találkozhat írókkal, költőkkel is a közönség. Legutóbb Závada Pál íróval beszélgethettek az érdeklődők.

A Földszint 2. szlogenje: színház az egész lakás, de a Széchenyi utcai helyszínen a kortárs irodalom jeles szereplői is rendszeresen megjelennek. Legutóbb Závada Pál volt a vendég. A kezdetben szociográfiákkal jelentkező szerző első regénye a kilencvenes években jelent meg. A Jadviga párnája egy csapásra a szépirodalmi érdeklődés középpontjába állította a szerzőt, amit későbbi regényeinek sikere csak erősített. Závadát a recepció elsősorban történelmi témákat feldolgozó íróként említi, ahogy maga mondta, különösen foglalkoztatja a Horthy-rendszer Magyarországának ábrázolása. De művei persze számos egyéb témát is megjelenítenek különböző műfajokban, így a drámában is.
Závada Pál színpadi művei kapcsán elmondta, a kortárs dráma ma sok színházat kevéssé foglalkoztat, így az ő művei is elmaradtak az utóbbi időben a színpadokról. A Földszint 2. folytatja irodalmi rendezvényeit, legközelebb Parti Nagy Lajos lesz a vendég.