Járműipari Beszállítói Nap

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara járműipari beszállítói napot szervezett Egerben négy, a térségben működő nagy cég, a Magyar Nemzeti Kereskedőház, valamint 150 lehetséges beszállítói partner részvételével. Több mint 500 tárgyalást folytattak le a cégek képviselői. A szervezők remélik, a sikeres tárgyalások révén élénkülhetnek a hazai beszállítói láncok, növekedhet a magyar beszállítók száma és hatékonyabb lehet a gyártás.

A megnyitón Habis László polgármester kiemelte, Eger nem létezne a járműiparban érdekelt és a város iparűzési adóbevételének 50 %-t biztosító cégek nélkül. Hasonló jellegű rendezvényre eddig még nem volt példa.
Az eseményt bevezető konferencián Gaál József, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ipari alelnöke hangsúlyozta, hazánkban még mindig 10-20% között mozog a magyarországi beszállítók aránya, holott ennél jóval többen lennének képesek a döntően német ipar elvárásainak megfelelni.
Az integrátori programban egy nagy nemzetközi vállalat és a beszállítói lánca szerepelne egy közös fejlesztési projektben.
A járműipari beszállítói nap négy integrátora, a mezőkövesdi Modine Hungária, valamint az egri Aventics, ZF Lenksysteme Hungária és a ZF Hungária már korábban jelezte, hogy milyen termékeket és beszállítókat keres.
Érkeztek jelentkezések Szlovákiából, Szlovéniából, Romániából és Horvátországból is. A jelentkező cégek képviselői 15 perc tárgyalási lehetőséget kaptak.
A beszállítói nap céglátogatással zárult, így a lehetséges beszállítók a helyszínen is tájékozódhattak az cégek igényiről, elvárásairól.