Csapadékvíz-elvezetés a Szépasszonyvölgyben

Több mint 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásból árkok és vízelvezetők épültek a Szépasszonyvölgyben. A város egyik nevezetességét is megóvták a következő évtizedek, évszázadok számára – utalt Habis László polgármester a lépcsős pincesorra.

Nyáron az önkormányzat elkezdte a munkát: árkokat, folyókákat, csatornákat építettek, összesen több mint két és fél kilométernyit. Így kívánják megvédeni a szépasszonyvölgyi pincéket a lezúduló csapadékvíztől. Habis László polgármester a 2010-es, rendkívül csapadékos nyárra emlékeztetett; akkor több pince beázott, beomlott. Történeti értékek forogtak kockán, hiszen ha ez a pincesor elpusztul, az pótolhatatlan – mondta a polgármester.
A Kőkút utca közötti területen egészen a kalandparkig egy nyílt övárkot alakítottak ki, két oldalt pedig az árokba vezették a vizet. A beruházás a Szépasszonyvölgy három területét érintette. A csapadékvíz-elvezetés megoldására az önkormányzat több mint 200 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Új Széchenyi Terv keretében.