MEOSZ ülés

Egerben ülésezett a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége. A központi vezetés többek között arra volt kíváncsi, milyenek az elhelyezkedési esélyei a mozgáskorlátozottaknak régiónkban. Januártól új jogszabályok vonatkoznak majd a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására, erről is tájékoztatták az érintetteket.

Heves, Borsod és Nógrád megyéből érkeztek Egerbe mozgáskorlátozottak érdekeit képviselő szervezetek. A MEOSZ országos elnöksége a két napos kihelyezett ülésen mérte fel az Észak-magyarországi régióban élő hátrányos helyzetűek problémáit. Szó esett a január elsejétől változó jogszabályokról is, mely körül egyelőre sok a bizonytalanság, konkrét részletek ugyanis még nem jelentek meg. Várható azonban, hogy a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában és a járműszerzési támogatás megítélésében is lesznek változások.
A régióban közel 30 ezer mozgássérült él, jó részük nehézségekbe ütközik munkába álláskor. A Heves Megyei Mozgássérültek Egyesülete 3400 tagot regisztrált, de szűkebb hazánkban nyolcezren élnek testi hátránnyal.
A MEOSZ elnöksége egyébként évente többször szervez kihelyezett üléseket. Ilyenkor van lehetőség a megyék és az országos vezetés hatásos kommunikációjára.